Në fokusin e aktiviteteve dhe botimete tona **In focus of our activities and our editions**
:: Expedition 2013

Conclusion of reconciliation expedition 2013

Konkluzionet e ekspedites se Pajtimit 2013

 

First part Rapport of Reconcilation Expedition 2012

Word

PDF

False allegation of Police against CNR and Gjin Marku

:: Kosova

Bashkejetesa Shqiptaro-Serbe

Albanian-Serb Cohabitation

20 Mars- 20 Maj 2011
Raport i Ekspedites per OSBE/ODIR

20 March- 20 May 2011
Report of Reconcilation Expedition 2011:: Menuja\Menu

0 Cohabitance
0 Legal State
0 Feminist Movement
0 Social
0 Blood feud
0 Politics
0 Integration
0 International Org.
0 Culture
0 Tradition
0 Economic
0 Religion
Aktivitetet tona
Our Activities

20 Maj- 8 Korrik 2005
Ekspeditë e Misionarëve

May 20 - July 8 2005
Expedition of Missionaries

:: Botime\Edition
::Downloads    Edition::Kulture\Culture


Intelektuali i Kombit

0

Nga Vanesa Stjuart
"..Ne, banojmene nje planet blu dhe te gjelber, me sistemet e tij te mbrojtjes se jetes qe na kane sherbyer deri me sot mjaft mire, por ne jemi tani ne nje marredhenie te tille me natyren, e cila duket se nuk eshte me e qete si me pare..."
Frederiko MAJOR (Faqja e Re)

Nje industri gjigande hedh çdo dite mbi planet miliarda tonelata lendesh toksike dhe gazrash ndotes qe po e demtojne dukshem atmosferen. Ne disa vende, (perfshire dhe Shqiperine), me nje shpejtesi marramendese shfaroset flora dhe fauna. Kesaj i bashkangjitet alarmi per grohjen globale. Shume shkencetare kane ngritur zerin dhe mijera projekte jane ofruar per ruajtjen e mjedisit e jetes mbi toke, por asgje se ka penguar ritmin shkaterrimtar. Faktet tregojne se ne ç'shkalle ka arritur njeriu kunder natyres dhe se si po shperbehet zinxhiri i nderlikuar i jetes. Historia ka sjell prova te katastrofave tw meparwshme mbi planet duke iu referuar shtresave shkembore. Jeta eshte dinamike dhe e nderthurur. Njerezit jane nje pjese thelbesore e saj. Varemi nga bota e gjalle per ushqim dhe ilaçe, per oksigjenin qe thithim dhe per elementet qe formojne trupin tone. Disa shkencetare pohojne se 50 % e te gjitha llojeve te bimeve dhe te kafsheve mund te zhduken nga toka brenda 50 vjeteve. Vetvetiu lind pyetja. A po e shkaktojne me te vertete veprimtarite njerezore humbjen dramatike te jetes dhe llojshmerise biologjike. A mundet te kete jete pa kete larmi te bukur e te nevojshme dhe a ka mundesi rikuperimi?. A zbatohen konventat nderkombetare CITES e BASEL, te nenshkruara nga 152 vende. Po vendet jopjesmarrese, si Shqiperia etj, kur do aderojne ne keto konventa. Me nje kontrooll te rrepte me ane te ligjit, shoqerite perendimore pothuajse kane mundur ta vene nen kontroll gjithçka. Po keshtu paraqiten SH B A-ja.,Japonia e disa vende te Paqesorit. Krijimi i plantacioneve, rezervateve dhe kultivimi i llojeve te veçanta eshte nje aspekt ku mund te perqendrohet shoqeria. Planifikimi i mbjelljes se fidaneve, prerjeve racionale dhe shtimi i pyjeve eshte nje mundesi reale e provuar edhe ne sistemet shoqerore totalitare. Vendet ne tranzicion e kane me te veshtire, por ne disa prej tyre, jane ruajtur te paprekura hapsirat pyjore dhe gjelberimi nga vete banoret. Ndalimi i gjuetise do shtonte numrin e kafsheve dhe veçanerisht te shpendeve te cilet ne fillim te shekullit 20, shpesh erresonin qiellin gjate shtegtimeve te tyre. Shkenca moderne ka filluar te shpjegoje mekanizmat ekologjike qe e ruajne ekosistemin ne nje gjendje te qendrueshme. Ndalimi i shkaterrimit te habitatit lidhet me mbrojtjen e gjelberimit nga zhvillimi idustrial, levizjet demografike, ndertimet urbane dhe metropolet, nga erozioni e permbytjet, nga zjarri dhe minierat, nga hedhja e lendeve toksike e shperthimet atomike si dhe ndalimi i futjes se llojeve te huaja. Mbrojtja e shumellojshmerise eshte nevoje e ruajtjes se zinxhirit te nderlikuar te kesaj jete. Ne bote ka rreth nje milion e gjysme lloje te identifikuara por numri i tyre eshte shume me i madh. Tek pyjet e shiut dhe ne shume zona tropikale, ku nuk ka mundur te depertoje kemba e studjuesit, ndodhet nje bote e pazbuluar para nesh, qe, nese izolojme te keqen, do ta pasuronte planetin. Tani qe po fillojme te kuptojme rolin jetesor te biodiversitetit lipset te jemi shume te vemendshem. - Koha eshte vendimtare dhe- duke iu referuar Zonjes Ruth PATRIK e Akademise se Shkencave Natyrore te Filadelfias, SH B A, " .. eshte teper e nevojshme te ndermerret nje veprim i menduar thelle dhe urgjent..."

:: Gjakmarrja / Blood Feud

Gjakmarrja ne Keshillin e Sigurimit te OKB

Blood feud in Sicurity Council of UN

Leter per
BAN KI-MOON

PDF

Letter
to BAN KI-MOON

PDF

:: Church decree
Statement about the decree of the Catholic Church for the excommunication of citizens who commit murder for revenge and blood feud.
:: Kultura e Ligjit/ The culture of Law
Kultura e Ligjit
Raport i takimit te Komitetit te Pajtimit Mbarekombetar me perfaqesuesit e komunitetit e faktoreve te shoqerise Per Kulturen e Ligjit dhe Shtetin e se Drejtes Perballe Krimeve Kunder Jetes


The culture of Law
From the meeting of Committee of Nationwide Reconciliation with representatives of the community and social factors. About the culture of law and rule of Justice in facing crimes against human life

:: Information
Rreth Nesh
About us


Aktivitete
Our Activities

 
::Bashkëpuntorë/
Partners

   

Cmimi i Virtytit
Award of Virtue


RRJETI PËR DEMOKRACI DHE SHTETIN E SË DREJTËS

NETWORK FOR DEMOCRACY AND STATE OF RULES OF LAW

PROMEMORIE

MEMORANDUM

Për ndryshimet politiko-shoqërore
For the politico-social changes